zondag 17 november 2013

Snoep

Hij is er weer. Sinterklaas is weer in het land. Wederom natuurlijk met de nodige problemen, maar het is toch maar weer gelukt. Na een aankomst in Groningen, waar de staf weer enige tijd kwijt was, is de Sint op de trein gestapt en naar Hengelo gereden. En voor een keer reed de trein wel op tijd.

Natuurlijk moet je met 2 "gelovers" moet je natuurlijk naar de intocht. Sam, de oudste, speelt het spel goed mee. Af en toe een verspreking, maar de anderen hebben nog niets door. Jip is 5 en gelooft alles wat haar word voorgelogen. Die herkent ook geen anderen in Zwarte Piet en Sinterklaas.

Kris daarentegen vond dat Pietje Paniek toch wel erg veel op Jochem Myjer lijkt. En dan komen onvermijdelijk de vragen. Gelukkig loste Jochem het zelf mooi op via Twitter. Daar schreef hij dat hij in Groningen naar de intocht zou gaan, om zijn Spaanse neef te zien. Probleem opgelost. Kris had zelfs nog ruzie in de klas over dit weetje.

Het blijft bizar om te zien hoe kinderen fantaseren om Sinterklaas in leven te houden. De meest rare theorieën worden geloofd en verder uitgebreid. Het feit dat Sinterklaas in elke stad om 2 uur 's middags aan kan komen, geloven ze ook direct.

In Hengelo kwam de Sint dus met de trein aan en vervolgens zou hij op zijn paard de stad door gaan. We hadden een goed plek gekozen om de optocht te kunnen zien. De Sint kwam inderdaad met zijn paard en draaide nog een extra rondje om goed naar alle kindjes te kunnen zwaaien.
En natuurlijk waren er veel Zwarte Pieten. Gelukkig lijkt de discussie in Hengelo niet plaats te vinden. Er waren geen protesten en er zijn ook geen Pieten in elkaar geslagen. Deze dreiging schijnt er in het westen van het land wel te zijn.

En Zwarte Piet had natuurlijk weer zakken vol snoep bij zich. 1 ding moet ik wel kwijt. Zijn de kinderen van tegenwoordig zo verschrikkelijk brutaal geworden, of was dit vroeger ook al zo? Ze nemen van huis uit zakken mee, die ze openhouden voor Zwarte Piet. Gooi maar vol, lijken ze te zeggen. Dan blijkt dat ze op verschillende plekken de stoet onderscheppen om nogmaals de zakken te laten vullen. Hier doen wij dus niet aan mee. Als je veel snoep wilt, dan moet je een rolstoeler meenemen. Zwarte Piet schept er een groot genoegen in, om bij rolstoelers de schoot vol te gooien met snoepgoed. De kinderen hebben natuurlijk niet heel grote handen, mijn schoot daarentegen kan een hoop meer snoep bevatten. En toen de eerste Piet eenmaal de rolstoeler had gevonden, volgde de rest al snel. Met als resultaat dat de kinderen tot volgend jaar kerstmis pepernoten, schuimpjes en tumtum kunnen eten.

Groet
Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten