vrijdag 10 februari 2012

complottheorie

Ik ben gek op complottheorieën. Nou ja, in films dan. De Bourne trilogie en tal van andere films zitten vol met dit soort theorieën. Ook boeken staan er vol van. Erg leuk om te lezen. Puur vermaak, met misschien een kern van waarheid. Daarnaast is het leuk om zelf allerlei theorieën te bedenken, het kan namelijk niet gek genoeg. Op de werkplek heb ik gemerkt dat mijn collega's en ik daar erg goed in zijn geworden. Criminaliteit is een groot gedeelte van ons werk en daar horen natuurlijk grote verhalen bij.

Aan de andere kant heb je dan mensen die daadwerkelijk geloven in deze complottheorieën. Zo kan ik me nog goed de Bijlmerramp voor de geest halen. De mannen in witte pakken die onderzoek verrichten, werden door sommigen omschreven als spionnen voor de Mossad. De moord op Fortuin was door de inlichtingendienst opgezet en zo zijn er meerdere te noemen. Wat verder van huis is 9-11 natuurlijk voer voor verschillende complottheorieën. Mensen wantrouwen het systeem en de verhalen worden steeds vreemder. Marilyn Monroe is vermoord door de Amerikaanse regering en Paul McCartney is al sinds 1966 dood. Vreemd trouwens dat juist zijn dubbelganger gisteren een ster op de walk of fame heeft gekregen. Natuurlijk stuk voor stuk verschrikkelijke gebeurtenissen (McCartney even buiten beschouwing gelaten), maar bij mij roept het vooral medelijden op. Medelijden met de mensen die van nature zo wantrouwend zijn dat ze er allerlei aparte ideeën op na houden.

En nu ben ik aan de beurt. Ik ben slachtoffer geworden en heb een eigen complottheorie ontwikkeld. Al jaren ben ik van ziekenhuis naar ziekenhuis gerend. Geen specialist weet wat er met me aan de hand is. Nu ben ik al een tijd bezig om mijn eigen dossier op te vragen, zodat ik hiermee een aantal zaken kan regelen. Opvragen zou je zeggen moet in Nederland geen probleem zijn. En nee, een telefoontje, gevolgd door een e-mail (en dan nog een met een kopie van je ID bewijs), zou voldoende moeten zijn. Het probleem in Hengelo was, dat ik naar het centrale archief in Almelo?? moest. Hier kreeg ik alles mee, tegen een geringen vergoeding uiteraard. Ook in Nijmegen heb ik bij 2 verschillende ziekenhuizen van alles opgevraagd. De huisarts heb ik gebeld voor de terugkoppeling van de verschillende specialisten.
En nu komt het...de boel is niet compleet. Er missen onderdelen uit het dossier. Doorverwijzingen zijn niet aanwezig en terugkoppelingen van andere specialisten zijn nooit gerapporteerd. Ook de huisarts krijgt maar heel sporadisch berichten terug over de bij mij uitgevoerde behandelingen. Eigenlijk heeft hij alleen een compleet dossier van de fysiotherapeut (nou ja compleet, ik ben ooit van huisarts veranderd en dat dossier is nog steeds niet goed overgedragen).
Volgens mij ben ik eruit. Mijn complottheorie is de volgende. De regering moet bezuinigen. De aanvragen die ik doe hebben allemaal te maken met zorg en sociale voorzieningen. Wanneer een specialist een aandoening omschrijft en in de systemen wegschrijft, gaat de waakhond van de regering de boel uitpluizen. Zij slaan aan bij bepaalde termen. Vergelijk het maar met de jongere die kortgeleden werd opgepakt omdat hij op twitter had geschreven dat hij zijn school zou gaan opblazen. Daarna wordt dat gedeelte van het dossier verwijderd, zodat het aanvragen van een voorziening een stuk moeilijker wordt. Dat scheelt geld en gezien het huidige bezuinigingsklimaat is dat mooi meegenomen. Waarschijnlijk wordt dit bericht ook gescreend en zullen jullie het nooit lezen. Of in een aangepaste versie. Waarschijnlijk zit ik nu in een isoleercel met een witte jas met te lange mouwen (die op de rug zijn samengeknoopt) volledig gedrogeerd met mijn hoofd tegen de muur te bonken. Of erger nog....

Of ben ik nou een van die achterdochtige mensen....

Groet
Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten